tisdag 12 februari 2019

Omnipollo

Omnipollo är ett s.k. fantombryggeri. Man brygger hos andra bryggerier och har ingen egen produktionsanläggning. Ett samarbete mellan Henok Fentie (bryggmästare) och Karl Grundin (designer) som tog sin början 2011.

Namnet kommer från Omnipotent = Allsmäkting och Pollo = Kyckling d.v.s. Allsmäktig Kyckling.



Det öl man slog igenom med var Leon. En belgisk pale ale som bryggs med champagnejäst. Det är ett samarbete med bryggeriet De Proefbrouwerij i Belgien.

Personligen så tycker jag att en del av Omnipollos öl är storslagna medan det också finns några riktigt dåliga som knappt kan betecknas som öl. Fruktighet är inte ovanligt i många av deras ölvarianter, samt att man försöker sig på varianter som man förundras kan förknippas med öl.

På korttid har man säkerligen gjort bortåt 100 olika öl. Många är dock specialare som bara släpps på någon marknad eller på fat. Man jämför sig själva ibland med musikbranschen på så sätt att man vill göra öl som man kan identifiera sig med. Eller som har speciella uttryck. Design med konstnärligt uttryck är grundläggande för Omnipollo.

Mina personliga favoriter från Omnipollo är Noa, Leon och Nebuchadnezzar.

Omnipollo AB är Stockholmsbaserat och omsatte 2017 ca 41 milj kr. I Stockholm har man också puben Omnipollos Hat och i Göteborg öppnade man i början av 2018 Omnipollos Göteborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar